Mondhygiëne

Behandeling mondhygiene tandarts kuipershaven

MondhygiëneTandenpoetsen tandarts dordrecht mondhygiene

De afdeling mondhygiëne Kuipershaven is gelegen op de 2e verdieping van de kliniek voor tandheelkunde Kuipershaven. Deze afdeling bestaat uit drie mondhygiënistes en preventie assistenten. Al onze medewerkers hebben een Nederlandse diploma en houden hun kennis op peil door het volgen van cursussen en opleidingen op het gebied van mondhygiëne.

Een van onze speerpunten binnen de mondhygiëne is de poetsinstructie. Voorkomen is natuurlijk altijd beter dan genezen!

Poetsinstructie

Door goed tussen de tanden te reinigen en te poetsen, voorkomt u de meeste problemen aan uw gebit.

Het kan voorkomen dat de tandarts u na een controle doorstuurt voor een afspraak bij de afdeling mondhygiëne voor een poetsinstructie. Dit doet hij wanneer hij ziet dat u met een paar kleine aanpassingen in uw poetsgedrag een hoop problemen aan uw gebit, in de toekomst kan voorkomen. Bij onze praktijk gaan wij graag preventief te werk en leren de patiënt dan ook via de Tell/Show/Do methode hoe u de juiste mondhygiëne kunt bereiken.

Ook voor kinderen maken we vaak een afspraak bij de preventie-assistent voor een poetsinstructie.

De Tell/Show/Do methode houdt in dat we door middel van een uitgebreide uitleg, het laten zien door instructie en de patiënt het zelf laten doen, het juiste poetsgedrag bereiken.

Interesse?

Heeft u interesse in meer informatie in een van onze behandelingen of wilt u direct patient worden bij onze kliniek? Kijk dan verder bij behandelingen of inschrijven.

Zoeken

Schrijversstraat 2a
3311BP Dordrecht

T: 078-6135133
E: info@tandartskuipershaven.nl