Bleken

Behandeling bleken tandarts kuipershaven

Bleken van het gebitbleken tandarts dordrecht

Ruwweg genomen zijn er drie manieren om uw tanden en kiezen te bleken of lichter te maken. Intern bleken van uw dode oftewel non-vitale tanden. Uitwendig bleken van uw tanden, in de stoel van de tandarts, met stoffen waarin waterstofperoxide is verwerkt. Of uitwendig bleken van uw tanden thuis, standaard met 10% carbamideperoxide (een waterstofperoxidegel).

Bleken in onze praktijk

De bleekbehandeling in de praktijk duurt ongeveer twee uur. Voordat uw tanden worden gebleekt, wordt uw gebit gereinigd en indien nodig gepolijst, zodat het resultaat van de bleekbehandeling optimaal is. Het bleken zelf start vervolgens met het aanbrengen van een bleekgel. Uw tanden worden met behulp van een lamp gedurende 15 minuten gebleekt. Dit proces wordt maximaal viermaal herhaald. Tenslotte brengen we een fluoridegel aan om de gevoeligheid van uw tanden te verminderen.

Wij adviseren om na de behandeling 24 uur geen drank- en etenswaren te nuttigen met kleurstoffen, zoals koffie of rode wijn. Kleurstoffen kunnen het bleken beïnvloeden en voor een minder goed resultaat zorgen.

Thuisbleken

Voor patiënten die thuis hun tanden willen bleken, kan dit tegenwoordig op twee manieren.

De algemeen bekende manier:

hierbij worden er in de praktijk eerst afdrukken van het gebit gemaakt. Vervolgens maakt een tandtechnicus speciale gebitjes voor uw boven- en onderkaak. Na een week kunt u de gebitjes doorgaans bij ons ophalen. U ontvangt dan gelijk de bleekspuitjes waarmee u uw tanden thuis kunt bleken. U ontvangt daarnaast uitgebreide instructies voor het thuisbleken.

De nieuwe methode:

Ook kunnen patienten thuis tegenwoordig hun tanden witter krijgen door middel van bleekstrips. De whiteningstrips bevatten 28 strips per verpakking en zijn via onze tandartspraktijk te verkrijgen. Het gebruik is erg eenvouding. U plakt gedurende één week dagelijks een bleekstrip op uw boven en ondertanden en laat deze gedurende een half uur tot een uur zitten. Na deze week zijn uw tanden zichtbaar witter.

Jammer is dat het resultaat van geen enkele whitening behandeling voor eeuwig is. Invloeden van buitenaf, zoals koffie, thee, roken en het gebruik van kleurstoffen in eten en drinken, zorgen er op den duur voor dat het resultaat langzaam vervaagd. U dient dit proces om het beste resultaat te behouden elk jaar te herhalen

Bijwerkingen

Patiënten met al reeds bestaande gevoeligheid van tandhalzen dienen niet te worden gebleekt volgens de thuisbleekmethode. Als er overgevoeligheid tijdens de bleekperiode optreedt aan het tandvlees of tanden, neem dan contact met onze praktijk. Het glazuur wordt inderdaad minimaal aangetast, maar dit heeft geen klinische relevantie. Kronen of vullingen worden met deze methode niet gebleekt, het kan dus zijn dat eventuele witte vullingen na een bleeksessie aangepast moeten worden.

Succespercentages en bleken op termijn

Afhankelijk van de soort en mate van verkleuring, kan met thuisbleken een kleurverandering van 2-6 tinten lichter dan de oorspronkelijke tandkleur tot stand worden gebracht. De eerste week na het stoppen met de thuisbleekmethode worden de tanden iets donkerder en stabiliseren zich daarna weer. Na 1-3 jaar is terugval in kleur waarneembaar en dient geëvalueerd te worden of opnieuw moet worden gebleekt.

Interesse?

Heeft u interesse in meer informatie in een van onze behandelingen of wilt u direct patiënt worden bij onze kliniek? Kijk dan verder bij behandelingen of inschrijven.

Zoeken

Schrijversstraat 2a
3311BP Dordrecht

T: 078-6135133
E: info@tandartskuipershaven.nl