3d Röntgen

Behandeling prothese tandarts kuipershaven

3d Röntgen scanner

Onze praktijk is uitgerust met een 3D CBCT-scanner. Deze scan geeft een compleet overzicht van het gebit, de kaken en het gebied dat er omheen ligt. De tandarts kan het gebit, de zenuwbanen en het kaakbot van alle richtingen bekijken. Door deze extra informatie kan er een betere inschatting gemaakt worden van de situatie van u als patiënt.

De techniek

Cone Beam Computed Tomography (CBCT) is een techniek waarmee met röntgenstraling driedimensionale afbeeldingen van de mond en omgeving gemaakt worden en die wordt gebruikt voor onderzoek en ter ondersteuning van het stellen van uw diagnose. Het apparaat draait 360 graden rond het hoofd van de patiënt. De scan duurt circa 15 seconden. De tandarts heeft vaak 20-30 minuten nodig om de scan te beoordelen, een vervolgafspraak is vaak noodzakelijk.

Waarom een 3d scan?

Een cbct- scan kan worden uitgevoerd wanneer 2d-rontgendiagnostiek niet afdoende is. Dit wordt bijvoorbeeld gedaan als:

  • Bij een wortelkanaalbehandeling niet goed duidelijk is hoeveel zenuwkanalen zich in de kies bevinden;
  • Bij implantologie de hoeveelheid kaakbot bekeken moet worden en duidelijk moet zijn waar de grote zenuwen precies lopen. Ook kan er alvast een 3d planning van het implantaat gemaakt worden;
  • Ook bij onbegrepen klachten kan er een een CBCT-scan gemaakt worden.

Erkende opleiding

Tandarts van Duijn is gecertificeerd om met de CBCT scan te mogen werken.

Interesse?

Heeft u interesse in meer informatie in een van onze behandelingen of wilt u direct patiënt worden bij onze kliniek? Kijk dan verder bij behandelingen of inschrijven.

Zoeken

Schrijversstraat 2a
3311BP Dordrecht

T: 078-6135133
E: info@tandartskuipershaven.nl