Tandbederf

Tandbederf

Beter bekend onder gaatjes of cariës. Een veelvoorkomend probleem bij veel Nederlanders. Helaas zonder het besef dat ze er last van hebben.

Gaatjes worden veroorzaakt door bacteriën die zich aan het oppervlak van uw tanden en kiezen hechten. Naarmate de bacteriën zich vermenigvuldigen en groeien, vormen ze een witachtig laagje dat tandplak wordt genoemd. Als tandplak niet wordt verwijderd, begint deze zuren af te scheiden die kleine gaatjes in het oppervlak van het tandglazuur maken. Naarmate de gaatjes groter worden, groeien ze uiteindelijk uit tot één groter gat (cariës).

Wanneer u een gaatje heeft, kan de tandarts dat voor u verhelpen. Niet ieder groefje of pitje in een tand of kies is een gaatje. Datzelfde geldt voor donkere verkleuringen of witachtige vlekken op de tanden. Het kunnen echter wel signalen zijn van beginnende of vergevorderde cariës. Pas bij vergevorderde cariës in het dentine/tandbeen ontstaan pijnklachten.

Voorkomen

Door regelmatig naar de tandarts te gaan voor controle kunnen de gaatjes in een vroeg stadium worden ontdekt en pijnklachten worden voorkomen. Maak dus snel een afspraak in onze kliniek.

Zoeken

Schrijversstraat 2a
3311BP Dordrecht

T: 078-6135133
E: info@tandartskuipershaven.nl