Bloedend tandvlees

Bloedend tandvleesOntstoken Tandvlees tandarts dordrecht

Bloedend tandvlees, daar heeft iedereen weleens last van en kan erg vervelend zijn. De oorzaak is vaak een ontsteking van een plek waar tandvlees tegen een tand aan ligt. Ook al wordt er goed gepoetst, toch kan deze plek verder gaan ontsteken. Veel bacteriën uit de mond komen in het plekje, waardoor de ontsteking nog heviger kan worden.

Heeft u er vaker wat vaker last van? Houdt het dan goed in de gaten, want het kan in een verloop van tijd losse tanden veroorzaken en later zelfs verlies van het gebit. Het is daarom belangrijk om voldoende aandacht te besteden aan genezing en behandeling van het tandvlees. Vooral tijdens het poetsen kan het opvallen dat je last hebt van bloedend tandvlees. De plek zal wat dikker staan en er wat bloed met het poetsen mee komen. Wat men zelf vaak niet door heeft is dat ook de adem gaat stinken.

Voorkomen

Om bloedend tandvlees te voorkomen is het belangrijk om goed te poetsen. Een poetsinstructie van onze kliniek kan daarbij helpen. Een goede tandpasta en tandenborstel zijn zeer belangrijk. Ook de tanden flossen en stokeren, zijn zeer belangrijk!

Oplossing?

Heeft u last van bloedend of pijnlijk tandvlees of is het rood of dik? Neem dan contact op met onze kliniek om een afspraak met een van onze behandelaars te maken. Wij kunnen u vast verder helpen.

Zoeken

Schrijversstraat 2a
3311BP Dordrecht

T: 078-6135133
E: info@tandartskuipershaven.nl